Hoe kan jij je CO2-uitstoot verminderen?

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met het verminderen van onze CO2-uitstoot en dat is erg belangrijk. CO2 blijkt namelijk enorm slecht voor onze prachtige aarde te zijn want door het uitstoten van CO2 wordt onze aarde langzamerhand opgewarmd. Volgens wetenschappers zal dit een enorm effect hebben op de wereld. Je zou hierbij kunnen denken aan enorme hittegolven, maar ook aan oogsten die mislukken. Veel wetenschappers zeggen ook dat het ‘1 minuut voor 12’ is en we direct moeten ingrijpen. Het is dus ook belangrijk dat jij je CO2-uitstoot probeert te verminderen, maar hoe kan je dat precies doen? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Vermijd de auto zo veel mogelijk

Wanneer we even boodschappen moeten doen of bij de buurman een paar wijken verder op bezoek gaan, dan gebruiken we daar meestal de auto voor. Het is lekker makkelijk en je bent vaak binnen enkele minuten al op je bestemming. Helaas stoten auto’s met verbrandingsmotoren ontzettend veel CO2 uit. Als jij je CO2 uitstoot wilt verminderen dan is het dus handig om de auto te laten staan en met Kalkhoff elektrische fietsen naar jullie bestemming te reizen. Naast dat Kalkhoff fietsen zeer duurzaam zijn, fietsen ze ook nog eens erg lekker. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een elektrische auto aan te schaffen, maar deze zijn momenteel nog enorm prijzig en niet voor iedereen betaalbaar. 

 

Isoleer je woning 

In Nederland, maar ook in andere delen van Europa zijn er enorm veel huizen te vinden die op gas werken. Gas wordt zeker niet alleen gebruikt voor het verwarmen van woningen, maar ook voor het warm maken van water. Zoals je inmiddels al wel zou weten komt er tijdens het verbranden van gas enorm veel CO2 vrij dat schadelijk is voor onze prachtige wereld. Door je woning te isoleren hoef jij minder gas te verbruiken om je woning te verwarmen. Het resultaat, je stoot minder CO2 uit. 

 

Ga met de trein

De meeste mensen die binnen Europa op vakantie gaan kiezen ervoor om met het vliegtuig te gaan. Dat is namelijk een logische stap want het is relatief goedkoop en je bent zeer snel op je bestemming. Helaas stoot een vliegtuig enorm veel CO2 uit, maar ook andere giftige stoffen zoals fijnstof. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om met de trein te reizen als ze binnen Europa op vakantie gaan.