Aan deze voorwaarden voldoet een goede elektrische transportfiets

Elektrische fietsen zijn natuurlijk niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Bij fietsenwinkels door heel het land zie je fietsen in de etalage staan voor enkele duizenden euro’s. Wanneer je dat ziet staan gaat het over elektrische fietsen. Deze fietsen kwamen jaren geleden voor het eerste op de markt met een ‘standaard’ model. Tegenwoordig hebben elektrische fietsen een flinke ontwikkeling meegemaakt. Zo is de kracht van de aandrijving veel sterker, gaat de accu veel langer mee en zijn er verschillende soorten elektrische fietsen te vinden. Super handig want zo kun jij een elektrische fiets uitzoeken die echt bij jou past. In dit artikel ga ik vertellen waar een elektrische transportfiets allemaal aan moet voldoen. 

De accu

Laten we beginnen aan het belangrijkste van een elektrische fiets, de accu. Natuurlijk is dit onderdeel van groot belang anders had je net zo goed een normale fiets kunnen kopen. Een goede elektrische transportfiets beschikt over een actieradius van 40 tot 110 kilometer. De afstand die jij echt kunt afleggen met de fiets hangt natuurlijk af van jouw eigen rijgedrag. Laat je de elektrische fiets je ligt ondersteunen gaat die natuurlijke vele malen langer mee dan dat jij de aandrijving op volle kracht laat meedraaien. 

De transportmogelijkheden

De accu zorgt ervoor dat het een elektrische fiets is. De transportmogelijkheden zorgen ervoor dat het een transportfiets genoemd kan worden. De meeste elektrische fietsen hebben enkel een bagagedrager waarop jij spullen op kunt vervoeren. Deze zit altijd aan de achterkant van de fiets. Een transportfiets beschikt ook over deze bagagedrager, maar is ook nog eens uitgerust met een voordrager voorop de fiets. Hier kun je dus een extra tas plaatsen. Ook zul nooit meer zonder het door te hebben spullen verliezen. Als iets van je bagagedrager valt en je hoort het niet vallen, fiets je waarschijnlijk gewoon door. Als iets van je voordragen aan de voorkant van je fiets valt zie je het natuurlijk gebeuren. Zo zul jij nooit meer belangrijke spullen verliezen.

De fiets bedraagt een snelheid van 25 km/u

Het is in Nederland niet toegestaan om met een elektrische fiets harder dan 25 km/u te kunnen fietsen. Dit zal voor gevaarlijke situaties in het verkeer kunnen zorgen en dat willen we natuurlijk niet. Daarom is het beter om geen fiets uit te kiezen die harder gaat dan 25 km/u. In Nederland zul je verder ook niet al te snel een elektrische fiets vinden die sneller dan 25 km/u kan gaan.