Verslag aankoop elektrische moederfiets door Aimee

Een paar weken terug heb ik een nieuwe fiets gekocht. Niet zomaar een fiets een elektrische fiets. En niet een algemene elektrische fiets, een speciale versie namelijk de moederfiets. Ik ben geen moeder, maar moederfietsen hebben veel voordelen. En misschien dat ik in de toekomst ooit nog moeder word dat sluit ik niet uit.

Moederfietsen

Waar zijn die moederfietsen ideaal voor? Nou ze kunnen veel meer bagage vervoeren. Dus ideaal voor boodschappen doen. Het was echt een probleem, kwam ik terug van de Jumbo met twee tassen vol boodschappen, en op mijn oude normale fiets, was bijna niet te doen, zeker niet met tegenwind. Ik keek echt op tegen boodschappen doen. Maar nu absoluut niet meer dus met de e-bike die we aangeschaft hebben.

Uitgelicht: Top kwaliteit e bike kopen online

Duurzame fiets

Welk model hebben we aangeschaft? De Puch E-Rhythm Lady. Deze was nog aardig betaalbaar. Dat is wel iets waar ik tegen ophikte. Die elektrische fietsen zijn veelal nog aan de erg prijzige kant. Maar deze is erg goed betaalbaar. De kleur is heel fraai, licht blauw. Het lijkt me een duurzame fiets, bijna alles is van RVS of aluminium waardoor ik ook niet zoveel schrik heb om de fiets in de regen te laten staan of in de zon. Een e-bike is dus op voorhand een flinke investering, maar ik verwacht wel dat deze fiets een decennium mee zal gaan. Dan haal je de kosten op er termijn er zo uit.

Makkelijk opstappen

Door de lage instap is de instap ook een stuk makkelijker, handig voor als ik zwanger wordt, of gewoonweg ouder en minder flexibel wordt. Mijn moeder, inmiddels de respectabele leeftijd van 90 jaar heeft de fiets ook geprobeerd en ook voor haar werkt dit goed.

Uitgelicht: e bike moeder fiets aanbiedingen FNF

Accu opladen gaat ook soepel, kost me maar een uur of vier. Dan is de accu al volledig opgeladen en ben ik ready to go. Het fietsen zelf vind ik heerlijk. Ik had altijd zo een hekel aan tegen de wind fietsen. Maar nu absoluut niet meer. Het gaat veel soepeler. Kost veel minder energie. Ik ga nu zelfs naar werk op de fiets. Ik woon ongeveer 15 kilometer van mijn werk. Vroeger pakte ik nog vaak de auto, maar nu kies ik steeds vaker voor de fiets. Alleen in de winter met heel slecht weer zou ik weer de auto pakken denk ik, maar nu is het heerlijk zomer weer met 25 graden dus dan is de keuze snel gemaakt.