Waarom de keuze voor tweedehands fietsen in Rotterdam?

tweedehands fietsen Rotterdam

Ik woon nu een kleine drie maanden in Rotterdam. Voor mijn studie heb ik gekozen om op kamers te gaan in een studentenhuis. Tot nu toe bevalt Rotterdam mij prima. Het is een leuke stad waar van alles te doen is. Rotterdam is wel een drukke stad waardoor je je lastig kan vervoeren met de auto. In de eerste maand dat ik er woonde maakte ik alleen nog maar gebruik van de auto, maar het was verstandiger om een fiets aan te schaffen. Door gebruik te maken van de fiets als vervoersmiddel bespaar ik niet alleen wat reistijd, maar daar bespaar ik ook een hoop geld mee. De fiets die ik gekocht heb is niet zomaar een fiets, maar het is een opgeknapte tweedehands fiets. In dit blog ik uit waarom ik gekozen heb voor tweedehands fietsen in Rotterdam en wat daar de voordelen van zijn.

Wat zijn tweedehands fietsen?

Tweedehands fietsen zijn met andere woorden refurbished fietsen. Het zijn oude fietsen die een nieuw leven hebben gekregen. Ze zijn door fietsmonteurs volledig gerepareerd en opgeknapt. Het is een duurzaam proces waarbij er optimaal gebruik wordt gemaakt van alle beschikbare fietsonderdelen. Daardoor staan er uiteindelijk minder kapotte fietsen op straat te verloederen en worden er minder fietsen naar de vuilstort gebracht. Maar naast dat tweedehands fietsen goed zijn voor het milieu, zijn ze ook een stuk goedkoper dan compleet nieuwe fietsen uit de winkel. Bovendien merk ik zowat geen verschil bij het fietsen op een tweedehands fiets in vergelijking met een nieuwe fiets. De prijs-kwaliteitverhouding van tweedehands fietsen is optimaal. Dus mocht je op zoek zijn naar een fiets voor in de stad, raad ik je aan een kijkje te nemen naar de tweedehands fietsen in Rotterdam.

Andere vervoersmiddelen voor in de stad

Zoals ik al eerder schreef is de auto niet het ideale vervoersmiddel voor in de stad. Het drukke verkeer en het tekort aan parkeerplekken zorgt ervoor dat veel alternatieve vervoersmiddelen een stuk populairder zijn. Mensen die in de stad wonen maken over het algemeen gebruik van de fiets of van het openbaar vervoer. En sommigen zelfs een combinatie van beiden. Voor studenten is het openbaar vervoer erg aantrekkelijk, want zij kunnen gratis reizen met het studentenreisproduct. Zelf heb ik ook gelijk aan het begin van mijn studie zo’n pas aangevraagd, alleen zou ik daar wel wat vaker gebruik van mogen maken. Maar ik gebruik elke dag mijn tweedehands fiets en daar ben ik ontzettend blij mee!